Vinterhager

Vinterhage fullisolert fra Bøcon!

Vinterhagen er beregnet til bruk hele året og den kan også åpnes opp som en del av stuen. En må imidlertid være oppmerksom på at et rom med glass på alle vegger og tak vil ha betydelig større varmetap enn et boligrom med faste vegger.

VinterhagerEn vinterhage er fullt isolert i gulv og vegger. Alle profiler i glassfelter har brutt kuldebro, dvs. isolatorer som hindrer kontakt mellom ytre og indre del av vindusrammer osv.
Dette hindrer varmetap gjennom rammene, og en unngår kondens på profilene.

 

Det brukes kun topp glasskvalitet med isolerglass med energibelegg og argon gass. Som ellers brukes det kun sikkerhetsglass. Takdekke utføres i isolerglass eller 32 mm – 40 mm. kanalplater som gir meget god isolering.

Vinterhage med tett tak
Enkelte ønsker kun lys inn fra veggene og bygger vinterhager med panner- eller annen taktekking. Dette kan være en god løsning, men vi anbefaler da at man brukes maksimalt med glass i veggene for å få nok lys.

Kombinasjonstak 
Det går utmerket godt å kombinere tett tak med lystak. NB! Ønsker du mer lys i boligen uten å bygge på, kan også et kombinasjonstak være en god løsning. Vi fjerner da eksisterende taktekke fra et område og legger inn fullisolert «lystak». Vi har pene og tette overganger til alle typer taktekke.

Peis- og vedovn
Mange installerer ildsteder i sine vinterhager. Det er stemningsskapende og gir lun og god varme, i tillegg varmes rommet raskt opp. Vi har gode løsninger for alle pipetyper enten det er i mur eller stål.