Bøcon

Hagestue, sommerhus fra norske Bøcon! 

En hagestue kan bygges frittstående, tilknyttet garasje eller tilknyttet bolig. Selv om hagestuer er å anse som uisolert bør en isolere noe i gulv og faste vegger: Hagenstuen bør være tett da det ofte er trekken som skaper store varmetap.

hagestue, sommerhus fra BøconTil hagenstuer, sommerhus brukes enkeltglass i alle dører og vinduer, og aluminiumsprofilene i glassfelter er hele uisolerte profiler. En takplate på 16 mm gir mye lys gjennom taket samtidig som den isolerer og sikrer taket mot kondens. Til glassfelter brukes skyvedører og skyvevinduer som gir gode praktiske løsninger.

Mange lager seg en innendørs hage med mye planter, da en ved litt oppvarming holder det nok temperert til at plantene får en mild vinter. På dager med sol vil stuen også kunne benyttes på den kalde årstiden.

Hagestue med isolerglass, vinterhage forlenger sesongen

hagestuer og sommerstuerVed bruk av standard isolerglass, dvs. 2 lags glass i alle dører og vinduer vil man kunne bruke hagestuen som en vinterhage.
Til takdekke brukes vanligvis 32 mm. kanalplast eller isolerglass, som gir god isolering og mye lys gjennom taket. Gulv og vegger isoleres og det anbefales å bruke varmekabler i gulvet.

Denne varianten er den mest solgte fordi den et godt alternativ til en vinterhage, i forhold til pris. Dører mellom stue og vinterhage må beholdes for å kunne lage temperaturskille ved behov (viktig mht. byggforskrifter).